завод, мусор, ТОП, рейтингМайбутній сміттєпереробний завод, який цього року розпочнуть будувати у Львові, потрапив у ТОП-10 інфраструктурних проектів України за версією всеукраїнського журналу Новое Время. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради. 

Журнал "Новое Время" за допомогою представників Мінінфраструктури, Держагентства автодоріг та Укрзалізниці, а також ряду регіональних адміністрацій створив список з десяти найбільш масштабних та цікавих інфраструктурних проектів України, які реалізуються вже сьогодні і будуть завершені в найближчі роки. До ТОП списку окрім львівського сміттєпереробного комплесу видання включило і рекультивацію полігону в Грибовичах, яка стартує цього року.

Також у переліку головних інфраструктурних проектів України, окрім львівського заводу є сміттєпереробний комплекс в Харківській області.

Довідка SQ. За два роки у місті збудують перший в Україні сучасний сміттєпереробний комплекс із європейською технологією механіко-біологічної переробки відходів, рекультивують старий полігон та впровадять нову систему поводження з відходами. Вона передбачатиме сортування сухих та вологих відходів, вторинної сировини та облаштування окремих майданчиків для збору електроніки, великогабаритного і будівельного сміття. Вже цього року відкриється станція компостування органічних відходів. Для цих цілей місто отримало 25 мільйонів євро кредиту від Європейського банку реконструкції та розвитку, 10 мільйонів євро гранту — безповоротної фінансової допомоги від екологічних фондів. Внесок міста — 6,75 мільйона євро.


Будущий мусороперерабатывающий завод, который в этом году начнут строить во Львове, попал в ТОП-10 инфраструктурных проектов Украины по версии всеукраинского журнала Новое Время. Об этом сообщает пресс-служба Львовского городского совета. 

Журнал "Новое Время" с помощью представителей Мининфраструктуры, Госагентства автодорог и Укрзализницы, а также ряда региональных администраций создал список из десяти самых масштабных и интересных инфраструктурных проектов Украины, которые реализуются уже сегодня и будут завершены в ближайшие годы. В ТОП списке кроме львовского мусороперерабатывающего комплеса издание включило и рекультивацию полигона в Грибовичах, которая стартует в этом году.

Также в перечне главных инфраструктурных проектов Украины, кроме львовского завода есть мусороперерабатывающий комплекс в Харьковской области.

Справка SQ. За два года в городе построят первый в Украине современный мусороперерабатывающий комплекс с европейской технологии механической и биологической переработки отходов, рекультивируются старый полигон и внедрят новую систему обращения с отходами. Она будет предусматривать сортировки сухих и влажных отходов, вторичного сырья и обустройство отдельных площадок для сбора электроники, крупногабаритного и строительного мусора. Уже в этом году откроется станция компостирования органических отходов. Для этих целей город получил 25000000 евро кредита от Европейского банка реконструкции и развития, 10000000 евро гранта - безвозвратной финансовой помощи от экологических фондов. Вклад города - 6,75 миллиона евро.