вакцинация, животныеУ Турківському районі на початку грудня 2018 року буде проводитися пероральна вакцинація диких м’ясоїдних тварин проти сказу. Про це йдеться у повідомленні Турківського районного управління  ГУ Держпродспоживслужби  у Львівській області, повідомляє Турківська райдержадміністрація. 

Вакцинація проводиться  згідно наказу ГУ ДПСС у Львівській області "Щодо організації заходів з проведенням осінньої кампанії з проведенням імунізації диких м’ясоїдних тварин в буферній зоні у 2018 р."

Дози-приманки, які унеможливлюють зараження м’ясоїдних тварин сказом, будуть розкидатися у населених пунктах району. Імунізація здійснюватиметься із використанням авіатранспорту.

Польоти будуть  відбуватися по визначених паралельних лініях, з відстанню між ними орієнтовно один кілометр. Брикети величиною, як сірникова коробка будуть розкидатися з літака. Основа – кісткове борошно, а всередині − вакцина. Тварина її поїдає, і вакцина потрапляє на мигдалини, а звідти в організм. Ця вакцина абсолютно не шкідлива для людей, тварин та навколишнього середовища, йдеться у повідомленні.


В Турковском районе в начале декабря 2018 года будет проводиться пероральная вакцинация диких плотоядных животных против бешенства. Об этом говорится в сообщении Турковского районного управления ГУ Госпродпотребслужбы во Львовской области, сообщает Турковская райгосадминистрация. 

Вакцинация проводится согласно приказу ГУ ГППС во Львовской области "Об организации мероприятий с проведением осенней кампании с проведением иммунизации диких плотоядных животных в буферной зоне в 2018"

Дозы-приманки, которые делают невозможным заражения плотоядных животных бешенством, будут разбрасываться в населенных пунктах района. Иммунизация будет осуществляться с использованием авиатранспорта.

Полеты будут происходить по определенным параллельных линиях, с расстоянием между ними ориентировочно один километр. Брикеты величиной со спичечный коробок будут разбрасываться с самолета. Основа - костная мука, внутри - вакцина. Животное ее поедает, и вакцина попадает на миндалины, а оттуда в организм. Эта вакцина абсолютно безвредна для людей, животных и окружающей среды, говорится в сообщении.