лептоспирозУ Львівській обласній інфекційній лікарні від лептоспірозу помер 30-річний львів’янин. Це перший смертельний випадок від цієї хвороби у цьому році на Львівщині, пише видання Zaxid.net.

Як повідомила завідувачка відділенням ДУ "Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України" Ірина Куліш, чоловік помер 26 вересня. Напередодні він відпочивав у м. Теребовля Тернопільської області, де купався і рибалив у місцевій водоймі. Уже після повернення до Львова відчув себе погано, але по допомогу до медиків не звертався. Шість днів лікувався самотужки. На сьомий день до Львівської обласної інфекційної лікарні чоловіка привезла швидка, він день пробув у реанімації, але попри зусилля медиків, врятувати пацієнта не вдалося. Нирки і печінка відмовили.

Це перша смерть цього року від цієї хвороби на Львівщині. За словами Ірини Куліш, на Львівщині цього року зареєстровано 10 випадків захворювання на лептоспіроз (торік за цей же час –8). Чотири випадки у Львові, по два – Жовківському та Старосамбірському районах і по одному випадку – у Золочівському та Дрогобицькому районах.

Довідка SQ. Лептоспіроз – це гостре інфекційне захворювання людей і тварин, яке спричиняється збудником лептоспірою, і характеризується ураженням печінки, нирок, м’язів і супроводжується хвилеподібною гарячкою. З моменту зараження до початку хвороби проходить від 6 до 20 днів. Захворювання у більшості випадків починається гостро, підвищується температура тіла до 39-40 С, хворі скаржаться на сильний головний біль, слабість, біль в м’язах, особливо литкових. Джерелом інфекції для людей є хворі і перехворілі домашні і дикі тварини, гризуни. Основними носіями збудника лептоспірозу у природніх вогнищах є щурі, польові миші, землерийки, їжаки. Заразитися лептоспірозом можна під час купання, риболовлі (якщо босоніж заходити у воду), пиття води з відкритих водоймищ, сільськогосподарських польових робіт тощо. В організм людини збудник проникає через пошкоджену шкіру і слизові оболонки порожнини рота, очей, носа.


В областной инфекционной больнице от лептоспироза умер 30-летний львовянин. Это первый смертельный случай от этой болезни в этом году на Львовщине, пишет издание Zaxid.net.

Как сообщила заведующая отделением ГУ "Львовский областной лабораторный центр МЗ Украины" Ирина Кулиш, мужчина умер 26 сентября. Накануне он отдыхал в пгт. Теребовля Тернопольской области, где купался и ловил рыбу в местном водоеме. Уже после возвращения во Львов почувствовал себя плохо, но за помощью к медикам не обращался. Шесть дней лечился самостоятельно. На седьмой день во Львовскую областную инфекционную больницу мужчину привезла скорая, он день пробыл в реанимации, но несмотря на усилия медиков, спасти пациента не удалось. Почки и печень отказали.

Это первая смерть в этом году от этой болезни на Львовщине. По словам Ирины Кулиш, на Львовщине этого года зарегистрировано 10 случаев заболевания лептоспирозом (в прошлом году за это же время – 8). Четыре случая во Львове, два - Жовковском и Старосамборском районах и по одному случаю - в Золочевском и Дрогобычском районах.

Справка SQ. Лептоспироз - это острое инфекционное заболевание людей и животных, вызываемое возбудителем лептоспир, и характеризуется поражением печени, почек, мышц и сопровождается волнообразной лихорадкой. С момента заражения до начала болезни проходит от 6 до 20 дней. Заболевание в большинстве случаев начинается остро, повышается температура тела до 39-40 С, больные жалуются на сильную головную боль, слабость, боль в мышцах, особенно икроножных. Источником инфекции для людей являются больные и переболевшие домашние и дикие животные, грызуны. Основными носителями возбудителя лептоспироза в природных очагах являются крысы, полевые мыши, землеройки, ежи. Заразиться лептоспирозом можно во время купания, рыбалки (если босиком заходить в воду), питье воды из открытых водоемов, сельскохозяйственных полевых работ и тому подобное. В организм человека возбудитель проникает через поврежденную кожу и слизистые оболочки полости рта, глаз, носа.