суд, контрабанда, патроны, границаУ Львові судили мисливця, який приховав від митного контролю 165 патронів до мисливської зброї, намагаючись провезти їх з США до України. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень. 

Як стало відомо з матеріалів рішення, обвинувачений у лютому 2018 року, перебуваючи у місті Чикаго США, намагався відправити поштою 165 патронів до мисливської нарізної вогнепальної зброї калібру 7,62х51 мм (.308Win), які сховав у порожнини металевої конструкції каркасу підставки для взуття. Аби приховати зазначені патрони від митного контролю, у митній декларації він вказав, що в поштовому відправленні знаходяться одяг, господарські товари та тумбочка. 26 лютого 2018 року він відправив їх поштою зі США до України. А 5 квітня 2018 року перемістив через митний кордон України в ММПО СП "Росан" митного поста "Львів поштовий" Львівської митниці ДФС.

В судовому засіданні обвинувачений вину у вчиненому визнав повністю, додатково пояснив, що здійснив відправлення вказаних патронів виключно з метою економії, оскільки у США вони значно дешевші, і лише для використання при полюванні, оскільки має чинний дозвіл на мисливську зброю. Просить врахувати зазначені обставини, а також те, що він щиро розкаюється у вчиненому, усвідомив протиправність свого вчинку, має на утриманні неповнолітніх дітей, а також вагітну дружину, яка перебуває на обліку у США і повинна там народжувати та просить призначити йому покарання у виді штрафу.

Проте Сихівський районний суд м. Львова, визнавши контрабандиста винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст.201 КК України, призначив йому покарання - 3 роки позбавлення волі. Хоча й звільнив від його відбування, призначивши іспитовий строк - 1 рік.


Во Львове судили охотника, который скрыл от таможенного контроля 165 патронов к охотничьему оружию, пытаясь провезти их из США в Украину. Об этом стало известно из Единого государственного реестра судебных решений. 

Как стало известно из материалов решения, обвиняемый в феврале 2018 года, находясь в городе Чикаго США, пытался отправить по почте 165 патронов к охотничьему нарезному огнестрельному оружию калибра 7,62х51 мм (.308Win), которые спрятал в полости металлической конструкции каркаса подставки для обуви. Чтобы скрыть указанные патроны от таможенного контроля, в таможенной декларации он указал, что в почтовом отправлении находятся одежда, хозяйственные товары и тумбочка. 26 февраля 2018 года он отправил их по почте из США в Украину. А 5 апреля 2018 года переместил через таможенную границу Украины в ММПО СП "Росан" таможенного поста "Львов почтовый" Львовской таможни ГФС.

В судебном заседании обвиняемый вину в содеянном признал полностью, дополнительно пояснил, что совершил отправку указанных патронов исключительно в целях экономии, поскольку в США они значительно дешевле, и только для использования при охоте, поскольку имеет действующее разрешение на охотничье оружие. Просит учесть указанные обстоятельства, а также то, что он искренне раскаивается в содеянном, осознал противоправность своего поступка, имеет на иждивении несовершеннолетних детей, а также беременную жену, которая находится на учете в США и должна там рожать, и просил назначить ему наказание в виде штрафа .

Однако Шевченковский районный суд г. Львова, признав контрабандиста виновным в совершении уголовного преступления, предусмотренного ч. 1 ст.201 УК Украины, назначил ему наказание - 3 года лишения свободы. Хотя и освободил от его отбывания, назначив испытательный срок - 1 год.