аттракционы, безопасность, Гоструда, проверки, ПаркДержпраці заявила про порушення експлуатації чотирьох дитячих каруселей. Про це повідомляє ZAXID.NET

Головне управління Держпраці у Львівській області подало до суду на львівський Парк культури та відпочинку ім. Богдана Хмельницького після планової перевірки атракціонів. Держпраці вимагає зупинити експлуатацію чотирьох дитячих каруселей через недотримання правил охорони праці.

"У межах перевірки були виявлені факти порушення вимог чинних нормативно-правових актів з охорони праці, зокрема й такі, що створюють загрозу життю працівників цього підприємства", - повідомили у Держпраці.

У секторі комунікації Держпраці Львівщини уточнили, що Держпраці виявила відсутність дозволів на експлуатацію чотирьох атракціонів у Парку культури. Після перевірки працівники Держпраці звернулися до Львівського окружного адміністративного суду, щоб зобов’язати Парк культури зупинити експлуатацію чотирьох дитячих атракціонів. Також Держпраці вимагає заборонити працівникам, які не пройшли навчання з охорони праці, ремонтувати атракціони.

Директор Парку культури Олександр Молодий зазначив ZAXID.NET, що претензії Держпраці стосуються дитячих каруселей, які були встановлені у парку в 2016-2017 роках: "Дитяча вежа падіння", "Обертальні чаші", "Ланцюгова карусель" та "Дитяча фігурна карусель". За словами Молодого, зараз ці атракціони працюють у звичайному режимі, бо мають усі необхідні для експлуатації дозволи та сертифікати.

"Всі атракціони, які експлуатуються у Парку культури, працюють зі всіма дозволами, сертифікатами, у тому числі сертифікати, які вони (Держпраці) нам і видали. Держпраці висловила претензії до нових сертифікованих італійських атракціонів 2016-2017 років виробництва. Вони вважають, що старі радянські атракціони відповідають усім нормам, а нові італійські не відповідають", - сказв він.

Зараз юристи Парку культури вивчають акт перевірки Держпраці і приймають рішення, чи подавати зустрічний позов.

Нагадаємо, що у 2016 році у львівському Парку культури встановили два дитячі атракціони італійського виробництва – "Дитячу вежу падіння" та "Обертальні чаші". Вони коштували майже 4 млн грн. Торік у парку встановили третій італійський атракціон "Ланцюгова карусель" за 1,4 млн грн. Усі атракціони адміністрація парку закупила у ТОВ "Італпарк"."Дитячу фігурну карусель" українського виробництва у Парку культури встановили у 2016 році.


Гоструда заявила о нарушении эксплуатации четырех детских каруселей. Об этом сообщает ZAXID.NET

Главное управление Гоструда во Львовской области подало в суд на львовский Парк культуры и отдыха им. Богдана Хмельницкого после плановой проверки аттракционов. Гоструда требует остановить эксплуатацию четырех детских каруселей из-за несоблюдения правил охраны труда.

"В рамках проверки были выявлены факты нарушения требований действующих нормативно-правовых актов по охране труда, в том числе и такие, которые создают угрозу жизни работников этого предприятия", - сообщили в Гоструда.

В секторе коммуникации Гоструда Львовщины уточнили, что Гоструда обнаружила отсутствие разрешений на эксплуатацию четырех аттракционов в Парке культуры. После проверки работники Гоструда обратились во Львовский окружной административный суд, чтобы обязать Парк культуры остановить эксплуатацию четырех детских аттракционов. Также Гоструда требует запретить работникам, не прошедшим обучение по охране труда, ремонтировать аттракционы.

Директор Парка культуры Александр Молодой отметил ZAXID.NET, что претензии Гоструда касаются детских каруселей, которые были установлены в парке в 2016-2017 годах: "Детская башня падения", "Вращающиеся чаши", "Цепная карусель" и "Детская фигурная карусель". По словам Молодого, сейчас эти аттракционы работают в обычном режиме, поскольку имеют все необходимые для эксплуатации и сертификаты.

"Все аттракционы, которые эксплуатируются в Парке культуры, работают со всеми разрешениями, сертификатами, в том числе сертификаты, которые они (Гоструда) нам и выдали. Гоструда выразила претензии к новым сертифицированных итальянским аттракционам 2016-2017 годов производства. Они считают, что старые советские аттракционы соответствуют нормам, а новые итальянские не соответствуют", - сказв он.

Сейчас юристы Парке культуры изучают акт проверки Гоструда и принимают решение, подавать встречный иск.

Напомним, что в 2016 году в львовском Парке культуры установили два детских аттракциона итальянского производства - "Детскую башню падения" и "Вращающиеся чаши". Они стоили почти 4 млн грн. В прошлом году в парке установили третий итальянский аттракцион "Цепная карусель" за 1400000 грн. Все аттракционы администрация парка закупила у ООО "ИТАЛПАРК". "Детскую фигурную карусель" украинского производства в Парке культуры установили в 2016 году.