Львов, туристыЦього річ регіон відвідали близько 3 млн туристів з України, Польщі, Азербайджану, Молдови, Білорусі, Ізраїлю, Німеччини та інших країн. Чим приваблювала Львівщина туристів – у підсумковому огляді Status Quo на основі даних прес-служб Львівської міської ради та Львівської облдержадміністрації.

Світові рейтинги 2017

Британське видання The Telegraph внесло Львів у рейтинг 12 місць світу, які обов'язково варто відвідати 2018 року. Львів опинився на 5-й сходинці. 

Британська газета The Independent назвала Львів ідеальним місцем для проведення зимового відпочинку. 

У іншому рейтингу Львів опинився на 2-му місці серед 26-ти європейських міст, де можна комфортно прожити місяць за менше ніж 600 фунтів стерлінгів (у Львові - 405,51 фунт стерлінгів/458,56 євро). 

За версією американського видання Business Insider ще у 2016 році, Львів посів перше місце серед найдешевших туристичних міст світу у 2017 році. Під час дослідження порівнювались вартість проживання у готелі, проїзд на таксі, а також харчування на двох. 

Де презентували Львів

Україна:

  • участь в Харківському туристичному форумі, Харків, Україна - 20-21 квітня;
  • представлення Львова на офіційній фан-зоні пісенного конкурсу Євробачення Eurovision Village, Київ, Україна - 4-14 травня;
  • участь у Буковинському туристичному ярмарку, Чернівці, Україна - 14 травня;
  • участь у виставці UITM, Київ, Україна - 3-4 жовтня;
  • участь у виставці Тур Експо, Львів, Україна - 18-20 жовтня.

За кордоном: участь у міжнародних виставках, з'їздах та турах Польщі, Німеччини, Австрії, США, Канади, Великобританії, Ізраїлю, Китаю, Франції, Азербайджану.

Хто приїжджає до Львова

Цього року Львівщину відвідали майже 3 мільйони туристів  

За даними голови Львівської ОДА Олега Синютки, цього річ на Львівщині зросли туристичні потоки на 15%. Туристичний збір збільшився на 22 % і становив 10,5 мільйона гривень, з них 47% - місто Львів, 53 % - Трускавець, Борислав, Моршин, Пустомитівський і Сколівський райони та інші.

Регіон відвідали близько 3 млн туристів з України, Польщі, Азербайджану, Молдови, Білорусі, Ізраїлю, Німеччини та інших країн.

Основними містами походження внутрішніх туристів у Центрах туристичної інформації є Київ, Львів, Дніпро, Харків та Одеса.

Соціологічні опитування

ЛКП "Центр розвитку туризму м. Львова" проводить щоденні соціологічні опитування з метою виявлення відмінностей та запитів різних категорій туристів. Загалом було опитано 1 000 в’їзних туристів методом face to face (інтерв’ю) та розроблено QR коди, які розміщені на туристичних картах та путівниках міста. Основні місця проведення опитування – центр міста Львова, визначні пам’ятки та туристичні об’єкти, головний залізничний вокзал, аеропорт, туристично-інформаційні центри.

Згідно з дослідженням, середня тривалість перебування туриста становить 4,4 дні, зокрема:

  • американський турист відпочиває у Львові в середньому 9 днів, 
  • німецький турист  - 5,5 дні,
  • польський  - 3,6 днів;
  • українці перебувають у Львові в середньому 3,9 дні.
 

Індекс туристичної привабливості міста зріс з 4,6 у 2016 році до 4,8 у 2017 році (з максимальних 5-ти).

Розумні маршрути.

У вересні 2017 року спільно з оператором мобільного зв’язку Vodafone та львовознавцем Ільком Лемком був реалізований проект "розумний" маршрут "Вперше у Львові". Маршрут візуалізується за допомогою кам’яних табличок з QR-кодами, розміщеними на хідниках біля культурних та історичних пам’яток. Доступний чотирма мовами: українською, англійською, німецькою, польською. Маршрут об’єднав 15  локацій. У планах на 2018 рік спільно з Vodafone перекласти маршрут китайською і французькою мовами. Крім цього, розробити віртуальний квест-маршрут "У пошуках львівських левів" та мобільний додаток до нього. Управління туризму планує в червні 2018 року реалізувати унікальний туристичний маршрут "Зелена смуга"/"Green Line".

Авіасполучення

У 2017 році ДП "МА "Львів" ім. Данила Галицького» розширило географію польотів зі Львова до міст Брешія (Італія) Вроцлав (Польща), Берлін  (Німеччина), Познань (Польща), Бидгощ (Польща), Мілан. Кількість напрямків у 2017 році – 33, що на 9 більше ніж у 2016 р. Кількість авіакомпаній у 2017 році – 19, на 2 більше ніж у 2016 р.

Залізничне сполучення

В серпні був відкритий новий залізничний маршрут сполученням Львів-Краків та Львів-Варна з червня.


В этом году регион посетили около 3 млн туристов из Украины, Польши, Азербайджана, Молдовы, Беларуси, Израиля, Германии и других стран. Чем привлекала Львовщина туристов - в итоговом обзоре Status Quo на основе данных пресс-служб Львовского городского совета и Львовской облгосадминистрации.

Мировые рейтинги 2017

Британское издание The Telegraph внесло Львов в рейтинг 12 мест мира, которые обязательно стоит посетить 2018 года. Львов оказался на 5-й строчке.

Британская газета The Independent назвала Львов идеальным местом для проведения зимнего отдыха..

В другом рейтинге Львов оказался на 2-м месте среди 26-ти европейских городов, где можно комфортно прожить месяц за менее 600 фунтов стерлингов (во Львове - 405,51 фунт стерлингов / 458,56 евро).

По версии американского издания Business Insider еще в 2016 году, Львов занял первое место среди самых дешевых туристических городов мира в 2017 году. В ходе исследования сравнивались стоимость проживания в гостинице, проезд на такси, а также питание на двоих.

Где презентовали Львов

Украина:

  • участие в Харьковском туристическом форуме, Харьков, Украина - 20-21 апреля;
  • представления Львова на официальной фан-зоне песенного конкурса Евровидение Eurovision Village, Киев, Украина - 4-14 мая;
  • участие в Буковинском туристической ярмарке, Черновцы, Украина - 14 мая;
  • участие в выставке UITM, Киев, Украина - 3-4 октября;
  • участие в выставке Тур Экспо, Украина - 18-20 октября.

За рубежом: участие в международных выставках, съездах и турах Польши, Германии, Австрии, США, Канады, Великобритании, Израиля, Китая, Франции, Азербайджана.

Кто приезжает во Львов

В этом году Львовскую область посетили почти 3 миллиона туристов

По данным председателя Львовской ОГА Олега Синютки, в этом на Львовщине выросли туристические потоки на 15%. Туристический сбор увеличился на 22% и составил 10,5 миллиона гривен, из них 47% - город Львов, 53% - Трускавец, Борислав, Моршин, Пустомытовский и Сколевский районы и другие.

Регион посетили около 3 млн туристов из Украины, Польши, Азербайджана, Молдовы, Беларуси, Израиля, Германии и других стран.

Основными городами происхождения внутренних туристов в Центрах туристической информации является Киев, Днепр, Харьков и Одесса.

Социологические опросы

ЛКП "Центр развития туризма. Львова" проводит ежедневные социологические опросы с целью выявления различий и запросов различных категорий туристов. Всего было опрошено 1000 въездных туристов методом face to face (интервью) и разработаны QR коды, которые размещены на туристических картах и ​​путеводителях города. Основные места проведения опроса - центр города Львова, достопримечательности и туристические объекты, главный железнодорожный вокзал, аэропорт, туристско-информационные центры.

Согласно исследованию, средняя продолжительность пребывания туриста составляет 4,4 дня, в частности:

  • американский турист отдыхает во Львове в среднем 9 дней,
  • немецкий турист - 5,5 дня,
  • польский - 3,6 дней
  • украинцы находятся во Львове в среднем 3,9 дня.
 

Индекс туристической привлекательности города вырос с 4,6 в 2016 году до 4,8 в 2017 году (из максимальных 5-ти).

Умные маршруты

В сентябре 2017 совместно с оператором мобильной связи Vodafone и львовознавца Илько Лемко был реализован проект "умный" маршрут "Впервые во Львове". Маршрут визуализируется с помощью каменных табличек с QR-кодами, размещенными на тротуарах у культурных и исторических памятников. Доступен на четырех языках: украинском, английском, немецком, польском. Маршрут объединил 15 локаций. В планах на 2018 год совместной с Vodafone перевести маршрут китайской и французском языках. Кроме этого, разработать виртуальный квест-маршрут "В поисках львовских львов" и мобильное приложение к нему. Управление туризма планирует в июне 2018 реализовать уникальный туристический маршрут "Зеленая полоса" / "Green Line".

Авиасообщение

В 2017 году ГП "МА" Львов "им. Данила Галицкого» расширило географию полетов из Львова в города Брешия (Италия) Вроцлав (Польша), Берлин (Германия), Познань (Польша), Быдгощ (Польша), Милан. Количество направлений в 2017 году - 33, что на 9 больше, чем в 2016 Количество авиакомпаний в 2017 году - 19, на 2 больше чем в 2016

Железнодорожное сообщение

В августе был открыт новый железнодорожный маршрут Львов-Краков и Львов-Варна с июня.