задержана, преступная группа, провокаторыНа кордоні з Україною затримана група, яка здійснила ряд злочинів, в тому числі спробу підпалити синагогу у Львові. Про це повідомляє міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на своїй сторінці в Facebook. 

За даними міністра МВС, група їхала виконувати чергове замовлення - підривати угорський пам'ятник на кордоні з Україною. Завдання потрібно було зробити терміново - останнім часом українсько-угорські відносини натягнулися. Теракт проти угорського пам'ятника на Верецькому перевалі в Закарпатській області повинен був підлити масла в вогонь. Фахівці карного розшуку Нацполіціі затримали їх біля кордону. При затриманні було вилучено: гранати РГД-5, спеціально підготовлене вибуховий пристрій з приєднаним газовим балоном для детонації і гранати РГД-5.

"Злочинну групу з кількох людей, жителів Черкаської області, розроблялася спеціальна група карного розшуку під безпосереднім керівництвом Князєва і Аброськіна. Доведено поруч незаперечних фактів участь цієї групи в 9 злочинах, скоєних у 2016-2017 роках і спрямованих на розпалювання ксенофобії, релігійної нетерпимості і міжнародних конфліктів", - додав міністр МВС.

Він стверджує, що фіксація на місці злочинів, зразки і аналізи ДНК, свідчення, дані після затримання свідчать - затримана злочинна група, яка здійснила злочину:

  • У місті Чернівці, де в ніч на 19.11.2016 була сплюндрована Центральна єврейська синагога, на головний фасад якої була нанесена антисемітська напис.
  • У місті Умань, де 21.12.2016 зловмисники проникли на могилу рабі Нахмана і кинули голову свині з вирізаною свастикою.
  • В місті Києві, де 8.06.2017 зловмисники кинули гранату в Посольство США.
  • У місті Львів, де 30.06.2017 зловмисники спробували підпалити синагогу.
  • У місті Луцьк, де 10.07.2017 зловмисники кинули вибуховий пристрій в консульство Польщі.
  • У Києві, де 24.08.2017 в День Незалежності була кинута граната на вулиці Грушевського і були поранені рідні героя України Валерія Чібінеева.
  • У Києві, на вул. Курбаса де в той же день гранатами був підірваний пам'ятник учасникам бойових дій.
  • У місті Умань, де 21.09.2017 була кинута граната, від якої постраждали громадяни держави Ізраїль.

Група була затримана при виконанні теракту з підриву пам'ятника угорцям на Верецькому перевалі в Закарпатській області.

Виконавці наведених злочинів, що входять в так звану ОЗУ "Торпеди" давно знаходяться в зоні уваги правоохоронців і звинувачувалися по ряду інших злочинів. Слідчі дії тривають.


На границе с Украиной задержана группа, совершившая ряд преступлений, в том числе попытку поджечь синагогу во Львове. Об этом сообщает министр внутренних дел Арсен Аваков на своей странице в Facebook

По данным министра МВД, группа ехала выполнять очередной заказ - взрывать венгерский памятник на границе с Украиной. Задание нужно было сделать срочно – в последнее время украино-венгерские отношения натянулись. Теракт против венгерского памятника на Верецком перевале в Закарпатской области должен был подлить масла в огонь.

Специалисты уголовного розыска Нацполиции задержали их возле границы. При задержании были изъяты: гранаты РГД-5, специально подготовленное взрывное устройство с присоединённым газовым баллоном для детонации и гранаты РГД-5.

"Преступная группа из нескольких человек, жителей Черкасской области, разрабатывалась специальной группой уголовного розыска под непосредственным руководством Князева и Аброськина. Доказано рядом неопровержимых фактов участие этой группы в 9 преступлениях, совершенных в 2016-2017 годах и направленных на разжигание ксенофобии, религиозной нетерпимости и международных конфликтов", - добавил министр МВД.

Он утверждает, что фиксация на месте преступлений, образцы и анализы ДНК, признательные показания, данные после задержания свидетельствуют - задержана преступная группа, совершившая преступления:

  • В городе Черновцы, где в ночь на 19.11.2016 была осквернена Центральная еврейская синагога, на главный фасад которой была нанесена антисемитская надпись.
  • В городе Умань, где 21.12.2016 злоумышленники проникли на могилу рабби Нахмана и бросили голову свиньи с вырезанной свастикой.
  • В городе Киеве, где 8.06.2017 злоумышленники бросили гранату в Посольство США.
  • В городе Львов, где 30.06.2017 злоумышленники попытались поджечь синагогу.
  • В городе Луцк, где 10.07.2017 злоумышленники кинули взрывное устройство в консульство Польши.
  • В Киеве, где 24.08.2017 в День Независимости была брошена граната на улице Грушевского и были ранены родные героя Украины Валерия Чибинеева.
  • В Киеве,на ул. Курбаса где в тот же день гранатами был подорван памятник участникам боевых действий.
  • В городе Умань, где 21.09.2017 была брошена граната, от которой пострадали граждане государства Израиль.

Группа была задержана при исполнении теракта по подрыву памятника венграм на Верецком перевале в Закарпатской области.

Исполнители приведенных преступлений, входящие в так называемую ОПГ "Торпеды" давно находятся в зоне внимания правоохранителей и обвинялись по ряду других преступлений. Следственные действия продолжаются.