суд, призывник, уклонистДрогобицький міськрайонний суд Львівської області засудив до року обмеження волі призовника, який відмовився служити. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень. 

Як зазначається у матеріалах рішення, хлопець у приміщенні призовної дільниці Дрогобицько-Бориславського об'єднанного районного військового комісаріату отримав повістку про виклик на 23 квітня 2018 року для призову та відправки на строкову військову службу. Проте на зазначену у повістці дату не прибув без поважних причин.

Обвинувачений свою винуватість у вчиненні інкримінованого йому кримінального правопорушення визнав повністю. Він пояснив, що в його сім'ї склалось важке матеріальне становище, тому він змушений був терміново виїхати на заробітки в Польщу і допомогти своїй матері з роботою. Дізнавшись, що його розшукують працівники поліції, відразу повернувся додому. У вчиненому щиросердечно розкаявся. Обіцяє більше кримінальних правопорушень не вчиняти. Просив суворо не карати.

30 липня суд визнав винним юнака у пред'явленому обвинуваченні за ст. 335 КК України та призначив йому покарання - обмеження волі строком на один рік. Проте звільнив від відбування покарання з випробуванням, якщо він протягом одного року іспитового строку не вчинить нового злочину.


Дрогобычский горрайонный суд Львовской области приговорил к году ограничения свободы призывника, который отказался служить. Об этом стало известно из Единого государственного реестра судебных решений. 

Как отмечается в материалах решение, парень в помещении призывного участка Дрогобычско-Бориславского объединенного районного военного комиссариата получил повестку о вызове на 23 апреля 2018 года для призыва и отправки на срочную военную службу. Однако на указанную в повестке дату не прибыл без уважительных причин.

Обвиняемый свою виновность в совершении инкриминируемого ему уголовного преступления признал полностью. Он пояснил, что в его семье сложилось тяжелое материальное положение, поэтому он вынужден был срочно выехать на заработки в Польшу и помочь своей матери с работой. Узнав, что его разыскивают сотрудники полиции, сразу вернулся домой. В содеянном чистосердечно раскаялся. Обещал больше уголовных правонарушений не совершать. Просил строго не наказывать.

30 июля суд признал виновным юношу в предъявленном обвинении по ст. 335 УК Украины и назначил ему наказание - ограничение свободы сроком на один год. Однако освободил от отбывания наказания с испытанием, если он в течение одного года испытательного срока не совершит нового преступления.