дезертир, суд, Яворовский район, часть

На Яворівщині засуджений дезертир, який був  призваний у першу хвилю мобілізації та покинув військову частину у Яворові. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Уродженець с. Буянів Жидачівського району Львівської області був призваний за мобілізацією 18 березня 2014 року та призначений на посаду стрільця 2-го відділення 3-го взводу 2-ї роти охорони військової частини - польова пошта В0111 (місто Яворів). 8 січня 2015 року він залишив військову   частину та для подальшого проходження військової служби не повернувся.

Яворівський районний суд Львівської області визнав винним військовослужбовця у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст.408 КК України, та призначив покарання у виді двох років позбавлення волі. Проте звільнив від відбування покарання, якщо він протягом однорічного іспитового строку не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов'язки.


На Яворовщине осужден дезертир, который был призван в первую волну мобилизации и покинул военную часть в Яворове. Об этом стало известно из Единого государственного реестра судебных решений.

Уроженец с. Буянов Жидачевского района Львовской области был призван по мобилизации 18 марта 2014 года и назначен на должность стрелка 2-го отделения 3-го взвода 2-й роты охраны воинской части - полевая почта В0111 (город Яворов). 8 января 2015 года он оставил воинскую часть и для дальнейшего прохождения военной службы не вернулся.

Яворовский районный суд Львовской области признал виновным военнослужащего в совершении уголовного преступления, предусмотренного ч. 1 ст. 408 УК Украины, и назначил наказание в виде двух лет лишения свободы. Однако освободил от отбывания наказания, если он в течение годичного испытательного срока не совершит нового преступления и выполнит возложенные на него обязанности.