вывоз, мусор, договор, ЛОДА, облсоветЛьвівська облрада і ЛОДА достроково розірвуть договір на вивіз сміття зі Львова. Про це повідомляє ZAXID.NET

Цього тижня, під час апаратної наради в ЛОДА голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин заявив, що на найближчій сесії 12 березня депутати розглядатимуть питання про зміну рішення щодо вивезення сміття зі Львова.

Голова облради повідомив, що депутати збираються скоротити термін договору про вивезення та утилізацію ТПВ між мерією Львова та владою області. Відтак обласна рада збирається скасувати передбачений до 31 червня 2019 року термін дії договору і передати повноваження з вивезення сміття міській владі вже з 1 квітня 2019 року.

За словами Олександра Ганущина, до такого кроку його підштовхнула передвиборча риторика Андрія Садового.

"Міський голова заявляє, що вже вивіз сміття зі Львова. Тому нам потрібно скоротити терміни рішення обласної ради, щоб міський голова після повернення з передвиборчої відпустки 1 квітня почав займатися питаннями захоронення сміття", – заявив Олександр Ганущин.

Заяву голови облради підтримав голова Львівської ОДА Олег Синютка. Він розповів присутнім, що його неприємно вразив відеоролик на підтримку Садового, опублікований на YouTube-каналі "Молодь за Садового".

"Звучить ця «абракадабра» про данину, яку щодня платить місто, про блокади... А коли я почув, хто очистив місто від сміття, то мені стало, чесно кажучи, якось так неприємно. Хтось в сьомій годині кожного дня збирає нараду з перевірки і їздить зранку шуфлювати, а хтось зробив рекламний ролик на дві хвилини. Це не по-чесному!", – обурився голова ЛОДА.

В.о. директора департаменту Львівської міськради з питань поводження з відходами Сергій Сало у коментарі ZAXID.NET розповів, що поки в мерію не надходили жодні документи про наміри ЛОР і ЛОДА розірвати чинну угоду про вивезення ТПВ.

Нагадаємо, що в червні 2017 року ЛМР та ЛОДА підписали договір про передачу обласній владі повноважень із вивезення сміття зі Львова. За умовами договору, за вивезення сміття зі Львова ЛОДА отримує з міського бюджету 300 млн грн на рік. Обласні чиновники неодноразово заявляли, що насправді утилізація сміття обходиться значно дешевше, а надлишок витрачають на різні соціально-економічні проекти в області.


Львовский облсовет и ЛОГА досрочно расторгнут договор на вывоз мусора из Львова. Об этом сообщает ZAXID.NET

На этой неделе, во время аппаратного совещания в ЛОГА председатель Львовского областного совета Александр Ганущин заявил, что на ближайшей сессии 12 марта депутаты будут рассматривать вопрос об изменении решения о вывозе мусора из Львова.

Председатель облсовета сообщил, что депутаты собираются сократить срок договора о вывозе и утилизации ТБО между мэрией Львова и властью области. Поэтому областной совет собирается отменить предусмотренный до 31 июня 2019 срок действия договора и передать полномочия по вывозу мусора городской власти уже с 1 апреля 2019 года.

По словам Александра Ганущина, к такому шагу его подтолкнула предвыборная риторика Андрея Садового.

"Мэр заявляет, что уже вывоз мусор из Львова. Поэтому нам нужно сократить сроки решения областного совета, чтобы мэр после возвращения из предвыборной отпусках 1 апреля начал заниматься вопросами захоронения мусора", - заявил Александр Ганущин.

Заявление председателя облсовета поддержал председатель Львовской ОГА Олег Синютка. Он рассказал присутствующим, что его неприятно поразил видеоролик в поддержку Садового, опубликованный на YouTube-канале "Молодежь за Садового".

"Звучит эта "абракадабра" о дани, которую ежедневно платит город, о блокаде... Услышав, кто очистил город от мусора, то мне стало, честно говоря, как-то неприятно. Кто-то в семь часов каждый день собирает совещание по проверкам и ездит утром проверять, а кто-то сделал рекламный ролик на две минуты. Это не по-честному!", - возмутился председатель ЛОГА.

И.о. директора департамента Львовского горсовета по вопросам обращения с отходами Сергей Сало в комментарии ZAXID.NET рассказал, что пока в мэрию не поступали никакие документы о намерениях ЛОР и ЛОГА разорвать действующее соглашение о вывозе ТБО.

Напомним, что в июне 2017-го ЛГС и ЛОГА подписали договор о передаче областной власти полномочий по вывозу мусора из Львова. По условиям договора, за вывоз мусора из Львова ЛОГА получает из городского бюджета 300 млн грн в год. Областные чиновники неоднократно заявляли, что на самом деле утилизация мусора обходится значительно дешевле, а избыток тратят на различные социально-экономические проекты в области.