дом семейного типа, дети, У Львові ще шестеро дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, отримали сім’ю — на просп. В. Чорновола запрацював новий, уже п’ятий дитячий будинок сімейного типу. Сюди на виховання та спільне проживання влаштовано шістьох дівчат. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Це, зокрема, п’ять дівчат, віком 15−17 років, та дівчинка 9-ти років - Вікторія, Євгенія, Анастасія, Марта, Діана та Лілія. Ними опікується сестра Юлія Фляк, яка є черницею, та упродовж 25 років свого служіння у Згромадженні Сестер Служебниць УГКЦ працювала в соціальній сфері.

Рішення про створення нового ДБСТ прийняли на засіданні виконавчого комітету Львівської міської ради 10.08.2018 року.

Як розповіли в міському управлінні "Служба у справах дітей", благодійний фонд "Діаконія", за підтримки компанії "Avalon Inc", надав у безоплатне користування місту на 10 років квартиру в новобудові на просп. В. Чорновола для створення нового дитячого будинку сімейного типу. Загальна площа квартири — 328,2 кв. м, житлова — 144,3 кв. м. У квартирі є 7 спальних кімнат, 5 санвузлів, кухня-гостинна, клас для занять, спортивний зал, гардеробна кімната, дві комори, 8 балконів. Тобто усе потрібне для комфортного і затишного проживання дітей та матері-вихователя.

Як розповів керівник управління "Служба у справах дітей" Львівської міської ради Ростислав Тимків, на сьогодні у Львові на обліку є 504 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. З них 462 дітей — а це майже 92%, є влаштовані в сімейні форми виховання. Також в цьому році ще 24 дітей отримали на все життя батьків — вони були усиновлені.

Довідка SQ. У Львові функціонує 5 дитячих будинків сімейного типу, в яких виховується 42 дитини, а також функціонує 11 прийомних сімей, в яких виховується 15 дітей. Також в рамках унікальної для України міської цільової програми приведення до санітарного стану житла, яке належить на праві власності або користування дітям-сиротам, дітям, позбавлених батьківського піклування та особам з їх числа на період 2014 — 2020 років, у 2016 році відремонтовано 14 квартир на загальну суму 509 309,5 грн.; 2017 році — відремонтовано 8 квартир на загальну суму 438 968 грн.; у 2018 році — відремонтовано 6 квартир. Окрім того, у 2016 році у Львові прийнято міську цільову програму співфінансування придбання житла дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, та особам з їх числа на період 2016−2025 роки. Фінансування здійснюється: 70% вартості житла — за рахунок коштів міського бюджету, та 30% вартості житла — за рахунок коштів, які накопичені опікунами, прийомними батьками, батьками-вихователями, особами з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, меценатів, фізичних або юридичних осіб та інших джерел фінансування, які не суперечать законодавству України. Аналогів такої програми в Україні немає. Відтак, у 2016 році придбано 3 квартири, у 2017 році — 2 квартири. У 2018 році заплановано придбання 2 квартир.


Во Львове еще шестеро детей-сирот и детей, лишенных родительской опеки, получили семью - на просп. В. Черновола заработал новый, уже пятый детский дом семейного типа. Сюда на воспитание и совместное проживание устроено шесть девушек. Об этом сообщает пресс-служба Львовского городского совета.

Это, в частности, пять девушек в возрасте 15-17 лет, и девочка 9-ти лет - Виктория, Евгения, Анастасия, Марта, Диана и Лилия. Ими занимается сестра Юлия Фляк, монахиня, которая на протяжении 25 лет своего служения в Ордене Сестер Служебниц УГКЦ работала в социальной сфере.

Решение о создании нового ДДСТ приняли на заседании исполнительного комитета Львовского городского совета 10.08.2018 года.

Как рассказали в городском управлении "Служба по делам детей", благотворительный фонд "Диакония", при поддержке компании "Avalon Inc", предоставил в безвозмездное пользование городу на 10 лет квартиру в новостройке на ул. В. Черновола для нового детского дома семейного типа. Общая площадь квартиры - 328,2 кв. м, жилая - 144,3 кв. м. В квартире имеется 7 спальных комнат, 5 санузлов, кухня-гостиная, класс для занятий, спортивный зал, гардеробная комната, две кладовые, 8 балконов. То есть все необходимое для комфортного и уютного проживания детей и матери-воспитателя.

Как рассказал руководитель управления "Служба по делам детей" Львовского городского совета Ростислав Тымкив, сегодня во Львове на учете является 504 детей-сирот и детей, лишенных родительской опеки. Из них 462 детей - а это почти 92%, устроены в семейные формы воспитания. Также в этом году еще 24 детей получили на всю жизнь родителей - они были усыновлены.

Справка SQ. Во Львове функционирует 5 детских домов семейного типа, в которых воспитывается 42 ребенка, а также функционирует 11 приемных семей, в которых воспитывается 15 детей. Также в рамках уникальной для Украины городской целевой программы приведения к санитарному состоянию жилья, принадлежащего на праве собственности или пользования детям-сиротам, детям, лишенных родительской заботы и лицам из их числа на период 2014 - 2020 годов, в 2016 году отремонтировано 14 квартир на общую сумму 509 309,5 грн.; 2017 году - отремонтировано 8 квартир на общую сумму 438 968 грн.; в 2018 году - отремонтировано 6 квартир. Кроме того, в 2016 году во Львове принята городская целевая программа софинансирования приобретения жилья детям-сиротам, детям, лишенным родительской опеки, и лицам из их числа на период 2016-2025 годы. Финансирование осуществляется 70% стоимости жилья - за счет средств городского бюджета и 30% стоимости жилья - за счет средств, накопленных опекунами, приемными родителями, родителями-воспитателями, лицами из числа детей-сирот и детей, лишенных родительской опеки, меценатов, физических или юридических лиц и других источников финансирования, не противоречащих законодательству Украины. Аналогов такой программы в Украине нет. В 2016 году приобретено 3 квартиры, в 2017 году - 2 квартиры. В 2018 году запланировано приобретение 2 квартир.