Сыхов, спорткомплекс, кинотеатр ДовженкоНа Сихові збудують незвичайний спорткомплекс - на даху спорткомплексу можна буде кататись на лижах. Про це повідомляє ZAXID.NET

Львівська міська рада обрала переможців всеукраїнського архітектурного конкурсу на проект будівництва спорткомплексу на Сихові. Спортивний комплекс площею 1,87 га на Сихові збудуть за проектом авторського колективу Віктора Кудіна, Ольги Рябової, Михайла Карнаухова та Надії Бесараб. Таку інформацію оприлюднив головний архітектор Львова Юліан Чаплінський.

"Загалом взяло участь вісім робіт: дві роботи з Вінниці, дві з Києва, решта – зі Львова. Друге і третє місце посіли львів’яни, перше – київська команда. Команда Віктора Кудіна вже вдруге за цей рік перемагає в львівських конкурсах. Також вони виграли останній конкурс на міський архів, а минулого року - приватний конкурс на офісну споруду на вулиці Панаса Мирного", - розповів Юліан Чаплінський.

Варто зазначити, що київський архітектор Віктор Кудін є автором Критої спортивної арени на ВДНГ у Києві.

Ділянка площею 1,87 га, на якій буде розташований майбутній сихівський спорткомплекс, є поблизу церкви Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ, торгового центру "ВАМ", торгового центру "Інтерсіті" та будівлі Сихівської райадміністрації. В умовах конкурсу було передбачено, що споруда має мати чотири окремі криті зали для регбі, гандболу, баскетболу та волейболу, критий басейн для водного поло та блок адміністративно-господарських приміщень. Та, окрім цього, комплекс можна буде використовувати і для катання на лижах. За словами Юліана Чаплінського, орієнтовна вартість будівництва складатиме 200 млн грн. Головний архітектор додав, що сподівається, що місто встигне збудувати споруду за три роки.

Друге місце у конкурсі зайняв проект, який створили Микола Шеремета, Остап Галько та Олесь Кузьо. Третє місце віддали роботі ДП "Містопроект". Нагадаємо, що за умовами конкурсу автори найкращого проекту отримають 90 тис. грн, за друге місце передбачена премія у розмірі 60 тис. грн, за третє – 30 тис. грн.


На Сыхове построят необычный спорткомплекс - на крыше спорткомплекса можно будет кататься на лыжах. Об этом сообщает ZAXID.NET

Львовский городской совет избрал победителей всеукраинского архитектурного конкурса на проект строительства спорткомплекса на Сыхове. Спортивный комплекс площадью 1,87 га на Сыхове построят по проекту авторского коллектива Виктора Кудина, Ольги Рябовой, Михаила Карнаухова и Надежды Бесараб. Такую информация обнародовало главный архитектор Львова Юлиан Чаплинский.

"В целом приняло участие восемь работ: две работы из Винницы, две из Киева, остальные - из Львова. Второе и третье место заняли львовяне, первое - киевская команда. Команда Виктора Кудина уже второй раз за этот год побеждает в львовских конкурсах. Также они выиграли последний конкурс на городской архив, а в прошлом году - частный конкурс на офисное сооружение на улице Панаса Мирного", - рассказал Юлиан Чаплинский.

Стоит отметить, что киевский архитектор Виктор Кудин является автором крытой спортивной арены на ВДНХ в Киеве.

Участок площадью 1,87 га, на которой будет расположен будущий сыховский спорткомплекс, находится вблизи церкви Рождества Пресвятой Богородицы УГКЦ, торгового центра "ВАМ", торгового центра "Интерсити" и здания Сыховской райадминистрации. В условиях конкурса было предусмотрено, что сооружение должно иметь четыре отдельные крытые залы для регби, гандбола, баскетбола и волейбола, бассейн для водного поло и блок административно-хозяйственных помещений. Но, кроме этого, комплекс можно будет использовать и для катания на лыжах. По словам Юлиана Чаплинского, ориентировочная стоимость строительства составит 200 млн грн. Главный архитектор добавил, что надеется, что город успеет построить сооружение за три года.

Второе место в конкурсе занял проект, который создали Николай Шеремета, Остап Галька и Олесь Кузе. Третье место отдали работе ГП "Мистопроект". Напомним, что по условиям конкурса авторы лучшего проекта получат 90 тыс. грн, за второе место предусмотрена премия в размере 60 тыс. грн, за третье - 30 тыс. грн.