дезертир, участник АТО, судНа Львівщині дезертирував мобілізований, який приймав участь у антитерористичної операції. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень. 

Обвинувачений проходив службу за мобілізацією у військовій частині польова пошта В 4680 на посаді кулеметника 2 механізованого відділення 2 механізованого взводу 13 механізованої роти 5 механізованого батальйону військової частини. 16 березня 2016 року він самовільно залишив військову частину та по 28 лютого 2017 року перебував удома.  

В судовому засіданні обвинувачений пояснив, що службу залишив у зв'язку із сімейними обставинами, 28 лютого він повернувся у військову частину та був звільнений. У вчиненому розкаювався, просив застосувати до нього ст.2 Закону України "Про амністію у 2016 році".

Яворівський районний суд Львівської області врахував, що обвинувачуваний брав участь в антитерористичній операції на території Донецької та Луганської областей. Тому, визнавши його винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст.407 КК України, та призначивши йому покарання у виді трьох років позбавлення волі, звільнив від відбування покарання на підставі статті 2 Закону України "Про амністію у 2016 році".


На Львовщине дезертировал мобилизованный, который принимал участие в антитеррористической операции. Об этом стало известно из Единого государственного реестра судебных решений. 

Обвиняемый проходил службу по мобилизации в военной части - полевая почта В 4680 в должности пулеметчика 2-го механизированного отделения 2-го механизированного взвода 13-й механизированной роты 5-го механизированного батальона воинской части. 16 марта 2016 ujlf он самовольно оставил воинскую часть и по 28 февраля 2017-го находился дома.

В судебном заседании обвиняемый пояснил, что службу оставил в связи с семейными обстоятельствами, 28 февраля он вернулся в военную часть и был уволен. В содеянном раскаивался, просил применить к нему ст. 2 Закона Украины "Об амнистии в 2016 году".

Яворовский районный суд Львовской области учел, что обвиняемый принимал участие в антитеррористической операции на территории Донецкой и Луганской областей. Поэтому, признав его виновным в совершении уголовного преступления, предусмотренного ч. 4 ст.407 УК Украины, и назначив ему наказание в виде трех лет лишения свободы, освободил от отбывания наказания на основании статьи 2 Закона Украины "Об амнистии в 2016 году".