пожар, поле, поджогНа Львівщині за добу зафіксовано 32 пожежі на території загальною площею близько 15,6 га. Про це повідомляє Департамент з питань цивільного захисту Львівської ОДА.

Останніми днями у зв'язку із підвищенням температурних показників почастішали випадки спалювання населенням сухої рослинності на відкритих територіях, які можуть перерости у масштабні пожежі.

Впродовж останніх днів тижня з 25 до 28 лютого поточного року рятувальники здійснили понад 50 виїздів на ліквідацію пожеж сухої трави та чагарнику. Тільки за одну добу 28 лютого на територіях 11 районів та 3-х міст обласного значення області зафіксовано 32 пожежі в екосистемах (горіння сухої трави на відкритій території) на загальній площі близько 15,6 га.

Найбільше пожеж сухої трави зафіксовано у Жовківському, Миколаївському, Самбірському, Сокальському, Пустомитівському, Яворівському та Жидачівському районах, а також у місті Новий Розділ.

Рятувальники попереджають, що необдумане випалювання сухої рослинності призводить до загибелі всього живого і може спричинити лісову пожежу, яка здатна за лічені хвилини знищити не один гектар лісу. Такі пожежі швидко поширюються, особливо у такі вітряні дні, як останні дні лютого.

Довідка. За самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків особи, винні у підпалі, несуть адміністративну відповідальність у вигляді штрафу від 170 гривень до 1190 гривень.


На Львовщине за сутки зафиксировано 32 пожаров на территории общей площадью около 15,6 га. Об этом сообщает Департамент по вопросам гражданской защиты Львовской ОГА.

В последние дни в связи с повышением температурных показателей участились случаи сжигания населением сухой растительности на открытых территориях, которые могут перерасти в масштабные пожары.

В течение последних дней недели с 25 по 28 февраля текущего года спасатели совершили более 50 выездов на ликвидацию пожаров сухой травы и кустарника. Только за одни сутки 28 февраля на территории 11 районов и 3-х городов областного значения области зафиксировано 32 пожара в экосистемах (горение сухой травы на открытой территории) на общей площади около 15,6 га.

Больше всего пожаров сухой травы зафиксировано в Жовковском, Николаевском, Самборском, Сокальском, Пустомытовском, Яворовском и Жидачевском районах, а также в городе Новый Раздел.

Спасатели предупреждают, что необдуманное выжигание сухой растительности приводит к гибели всего живого и может привести к лесному пожару, который способен за считанные минуты уничтожить не один гектар леса. Такие пожары быстро распространяются, особенно в такие ветреные дни, как последние дни февраля.

Справка. За самовольное выжигание сухой растительности или ее остатков лица, виновные в поджоге, несут административную ответственность в виде штрафа от 170 гривен до 1190 гривен.